Jeangu Macrooy met zijn lied Birth Of A New Age in Ahoy tijdens de tweede repetitie voor het Eurovisie Songfestival.
Volledig scherm
Jeangu Macrooy met zijn lied Birth Of A New Age in Ahoy tijdens de tweede repetitie voor het Eurovisie Songfestival. © ANP

Jeangu Macrooy met iets aangepaste outfit naar de finaleweek

Jeangu Macrooy maakte vanmorgen voor de tweede keer zijn opwachting in Rotterdam Ahoy. De Nederlandse songfestivalinzending kreeg op het officiële podium twintig minuten om zijn act te perfectioneren.

 1. Storing provider nekt duizenden Nederlandse publieksstemmen voor Songfestival
  Update
  78

  Storing provider nekt duizenden Nederland­se publieks­stem­men voor Songfesti­val

  De problemen die veel mensen in Nederland gisteren ervaarden nadat ze hadden geprobeerd te stemmen voor het Eurovisie Songfestival, komen voort uit een storing bij een provider. Die verwerkte hun sms’jes niet op tijd, waardoor ze soms midden in de nacht te horen kregen dat hun stem niet meetelde. Dat zegt de European Broadcasting Union (EBU), die de klachtenstroom onderzocht. Deze site kreeg zo'n achthonderd klachten binnen. Aangezien veel mensen meerdere keren stemden, zijn door de storing duizenden Nederlandse publieksstemmen verloren gegaan.
 2. Van frituur naar songfestival: Rotterdamse Emmie vervangt zieke zangeres van deelnemer Oekraïne

  Van frituur naar songfesti­val: Rotterdam­se Emmie vervangt zieke zangeres van deelnemer Oekraïne

  Het ene moment sta je achter de frituur bij een fastfoodrestaurant in Rotterdam en het andere moment op het grootste podium van Europa een eindje verderop in Ahoy. Het overkwam de 24-jarige Emmie van Stijn. Zij mocht als stand-in-zangeres aan de bak voor zangeres Kateryna Pavlenko van songfestivaldeelnemer Oekraïne, die een coronatest moest ondergaan en volgens de regels buiten de hal moest blijven. Kateryna kon daarom niet deelnemen aan de camerarepetities.