Zanger Jeangu Macrooy is er klaar voor. Of alle beschikbare stoeltjes komende week bezet zijn, is nog de vraag.
Volledig scherm
Zanger Jeangu Macrooy is er klaar voor. Of alle beschikbare stoeltjes komende week bezet zijn, is nog de vraag. © ANP

Songfestival nog steeds niet uitverkocht: ‘Dat krijg je als je selecteert op leeftijd en gewicht’

PollHet nieuws dat er nog steeds kaartjes beschikbaar zijn voor het Eurovisie Songfestival, maakt heel wat los onder de lezers van AD.nl. Het feit dat te zware mensen worden uitgesloten, evenals 70-plussers en dat er een uitgebreide testprocedure moet worden ondergaan, zijn volgens velen de redenen dat een massale spurt op tickets uitbleef. ‘Tja, dat krijg je als je gaat selecteren op leeftijd en gewicht’, zo schrijft één van hen op de Facebookpagina van deze site.

41 reacties

 • Kees Kouwenberg

  2 maanden geleden
  Tja, dat krijg je als De Jonges stokpaardje 'De Testmaatschappij' er doorheen gedrukt moet worden. Die corona shit gaat nog jarenlang uitgemolken worden. Als COVID-19 straks dezelfde risico's en aantal doden als andere griepen heeft wil hij nóg doorgaan met de testmaatschappij. Ik hoop dat de mensen op een gegeven moment zeggen: 'Hugo, tot hier en niet verder'. En dat songfestival zelf, dat Australië mag meedoen aan het Eurovisie Songfestival zegt toch genoeg. Hoe serieus moet je zoiets nemen?
 • J.F. Hage-Berghuis

  2 maanden geleden
  Woordvoerder: Belangrijk­ste is dat mensen die echt heel graag naar de show willen hiervoor de kans krijgen. Scholen en universiteiten zijn nog niet open. Operaties gaan niet door. Revalidatie therapie stagneert. Medische congressen gaan niet door. Zelfs breedtesport en wedstrijdjes voor kinderen zijn aan banden gelegd. Bedrijven gaan failliet. Dik, 70+, ongevaccineerd vinden zij geen mens. Iemand al aangifte gedaan? Is die woordvoerder al ontslagen? Kan dat songfestival snel verboden worden!
 • Peter Vizee

  2 maanden geleden
  Wat is er nog beschikbaar? Een jury of een family show van een halve finale? Laat maar. Het is de finale of anders niets.
 • Dirk Verbeeck

  2 maanden geleden
  Ik heb een schildklierprobleem en daarom mijn hele leven al overgewicht. Bedankt organisatie. Schofteriger kan het niet worden. Mensen die stevig roken blijven slank daardoor lichter, slanker. Laat die maar binnen dan!
 • Ruud Spermon

  2 maanden geleden
  Ik ben een enorme muziekliefhebber maar de laatste keer dat ik het songfestival heb gekeken is zeker 20 jaar geleden geweest. Het duurt me allemaal veel te lang, en het zijn vaak politiek correcte keuzes.
 1. Avondjurken van het Songfestival zijn te zien in Textielmuseum in Tilburg

  Avondjur­ken van het Songfesti­val zijn te zien in Textielmu­se­um in Tilburg

  TILBURG - Het zijn allemaal creaties van Nederlandse ontwerpers en het Textielmuseum in Tilburg laat er zeven zien: de opvallende jurken die de presentatoren van het Eurovisie Songfestival droegen vorige week. Onder andere is de blauwe japon van de hand van Tess van Zalinge te zien die Edsilia Rombley droeg tijdens de finale. De eyecatcher van Nikkie de Jager, van modehuis Maison the Faux, zal vol diamantjes en had de kleuren van de transgendervlag.