Volledig scherm
Dusan Tadic of Ajax celebrates the victory during Ajax - FC Utrecht NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency

Ajax blijft drie treffers af van stokoud doelpuntenrecord

Ajax heeft het seizoen in de eredivisie afgesloten met maar liefst 119 doelpunten. De kampioen kwam dicht in de buurt van het record dat het in het seizoen 1966/1967 zelf vestigde. De club scoorde destijds 122 treffers in de eredivisie. Ajax was dit seizoen ongekend op schot. In alle competities trof de club maar liefst 175 keer doel. Dat is een Nederlands record.

Van alle spelers van Ajax was Dusan Tadic bij de meeste doelpunten betrokken. Met 28 doelpunten en dertien assists is hij de meest waardevolle speler van dit seizoen in de eredivisie. Luis Suárez was de laatste speler die in de eredivisie bij minimaal veertig doelpunten was betrokken. Hij sloot het seizoen 2009/2010 af met 35 goals en zeventien assists.

Tadic was dit seizoen in 55 duels in de eredivisie, Champions League en KNVB-beker betrokken bij 59 goals (36 doelpunten, 23 assists). In de grote competities van Europa was alleen Lionel Messi succesvoller (48 doelpunten, negentien assists)

Tadic benutte dit seizoen elf strafschoppen in de eredivisie. Hij kwam dicht bij het record van Ray Clarke, die in het seizoen 1978-1979 namens Ajax maar liefst twaalf strafschoppen verzilverde

  1. Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien
    Update

    Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien

    De plannen voor Feyenoord City zijn klaar en hebben groen licht gekregen van het college van burgemeester en wethouders. Het masterplan behelst een ontwikkeling à la de Kop van Zuid op de linker Maasoever. Naast een nieuw stadion voor Feyenoord komen er onder meer 3500 woningen, een getijdenpark en een brug over het spoor naar Hillesluis. Aan Feyenoord City hangt een prijskaartje van 1 miljard euro, exclusief het stadion. De gemeenteraad zal binnenkort over het mega-project oordelen.