Volledig scherm
PREMIUM
Daley Blind en Matthijs de Ligt vieren de titel op het veld. © BSR/Soccrates

Analyse | Kampioen van de uitzonderlijke klasse én van logica

Eindelijk was de club Ajax dit seizoen een veilige omgeving om tot prestaties te komen. Na al het gekonkel regeert eindelijk de logica in Amsterdam.

Volledig scherm
Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad vieren feest. © BSR/Soccrates

Door Sjoerd Mossou

In het stadion waar Ajax drie jaar geleden op historische wijze afdroop, liep het gisteravond de polonaise van de lach, dansend met de 34ste kampioensschaal uit de clubgeschiedenis.

Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Hakim Ziyech en al die anderen: ze gaven Ajax in het seizoen 2018/2019 - eindelijk - zijn gezicht terug. Bovenal deden ze dat door een team te zijn, een collectief. Ajax had in recente jaren ook al de meeste kwaliteit, de breedste en de duurste selecties. Toen was het verschil steeds doodeenvoudig te duiden: Ajax had individueel de beste spelers, PSV ofwel Feyenoord het sterkste team.

  1. Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Adam Maher besliste de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV (3-0) zaterdag in de 82ste minuut met een fraai schot van afstand. Gevoelens van revanche had de middenvelder niet, zei hij in De Galgenwaard. ,,Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren, maar het is niet zo dat ik er extra op gebrand was. Ik heb daar hele mooie tijden meegemaakt en kampioenschappen beleefd", zei Maher. ,,Ik ben weggegaan in een mindere periode, maar dat is ook voetbal.”