Daley met vijfde titel in voetsporen vader Danny

Daley Blind heeft zijn abonnement op de titel van de eredivisie verlengd. De verdediger werd met Ajax voor de vijfde keer kampioen van Nederland. Hij kwam op gelijk hoogte met zijn vader Danny, die eveneens vijf landstitels met de Amsterdamse club vierde.

Blind veroverde met Ajax vier landstitels op rij voordat hij naar Manchester United vertrok. Ajax slaagde er zonder hem niet in om de eredivisie te winnen. Alleen Johan Cruijff werd ook in vijf opeenvolgende seizoenen kampioen in de eredivisie. Hij deed dat in 1972, 1973, 1982 en 1983 met Ajax. En in 1984 met Feyenoord. Tussendoor speelde hij voor Barcelona, Los Angeles Aztecs, Levante en Washington Diplomats.

Van de huidige selectie waren alleen Lasse Schöne en Joël Veltman er in 2014 al bij toen Ajax de vorige keer kampioen werd. Veltman werd in de uitwedstrijd tegen De Graafschap voor de vierde keer kampioen met Ajax.
Klaas-Jan Huntelaar vierde pas zijn eerste landstitel uit zijn hele loopbaan. De negentienjarige Matthijs de Ligt is nu jongste aanvoerder met een titel van de eredivisie op zak.

Volledig scherm
Daryl van Mieghem probeert Daley Blind af te stoppen. © BSR Agency
 1. Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresenteerd’
  Degradatie Excelsior

  Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresen­teerd’

  Interim-coach Ricardo Moniz trok zich de degradatie van Excelsior behoorlijk aan. De Rotterdammer trad begin april aan als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Moniz ging vol energie van start op Woudestein, maar kwam bedrogen uit. De ontoereikende remise op eigen veld in de return van de play-offs tegen tien man van RKC Waalwijk (1-1) betekende het einde van Excelsior in de eredivisie en waarschijnlijk ook van het dienstverband van Moniz bij de Rotterdamse club.
 2. Oud-speler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

  Oud-spe­ler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

  Fuat Usta gaat aan de slag als hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 46-jarige ex-prof van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Besiktas neemt de plaats in van Ron Elsen, die ruim vijf jaar als coach fungeerde van de Limburgse eerstedivisieclub. Hij gaat, als de onderhandelingen helemaal zijn afgerond, verder als technisch directeur bij MVV. Elsen (53) is al dertig jaar in dienst van de Limburgse club.