De Ligt spoelt wrange nasmaak CL weg met landstitel

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt kreeg vanavond van oud-speler Sonny Silooy de kampioensschaal uitgereikt na de 1-4 zege bij De Graafschap. De wrange nasmaak van het mislopen van de Champions League-finale was bij de verdediger weg. 

,,Aan het begin van het seizoen wilden we de titel pakken, de rest is extra. Er overheerst een trots gevoel. De dubbel en met één been in de CL-finale...”, aldus De Ligt bij FOX Sports. 

Volledig scherm
© Pim Ras Fotiografie

De Ligt zegt het meest te hebben genoten van het teamgevoel. ,,We zijn een stel vrienden die samen voetballen. We zijn in Lissabon en Londen geweest, overal creëer is een band.” 

Voor de 19-jarige aanvoerder is er veel interesse van Europese topclubs. Hij wilde echter niet ingaan op de vraag of hij met Frenkie de Jong meegaat naar Barcelona. ,,Er is niks rond.”

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© Pim Ras Fotiografie
  1. Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien
    Update

    Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien

    De plannen voor Feyenoord City zijn klaar en hebben groen licht gekregen van het college van burgemeester en wethouders. Het masterplan behelst een ontwikkeling à la de Kop van Zuid op de linker Maasoever. Naast een nieuw stadion voor Feyenoord komen er onder meer 3500 woningen, een getijdenpark en een brug over het spoor naar Hillesluis. Aan Feyenoord City hangt een prijskaartje van 1 miljard euro, exclusief het stadion. De gemeenteraad zal binnenkort over het mega-project oordelen.