Volledig scherm
Klaas Jan Huntelaar en Dusan Tadic © BSR Agency

Huntelaar: We zijn gewoon kampioen hoor

Op bijna 36-jarige leeftijd staat Klaas-Jan Huntelaar voor een primeur. Als er geen heel gekke dingen gebeuren is hij woensdag eindelijk eens een keer landskampioen.

Met Ajax lukte het nooit en in dienst van Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 mocht hij zich ook niet het beste van het land noemen. ,,Maar nu is hij binnen", jubelde de aanvaller die in tegenstelling tot sommige van zijn ploeggenoten geen slag om de arm wilde houden. ,,We zijn het gewoon. We zijn kampioen hoor."

Een voorsprong van drie punten en veertien doelpunten gaat Ajax volgens Huntelaar woensdag bij De Graafschap niet meer verspelen. ,,Veertien doelpunten is een veel te groot verschil. Ik ben hier gekomen om kampioen te worden en dat is nu gelukt. De titel was het belangrijkste dit seizoen. De Champions League kwam er bij. Een voorsprong van 3-0 op de Spurs mag je nooit meer verspelen. Maar goed, dat hebben we wel gedaan."

,,We hebben het dit seizoen met z'n allen gedaan", zei Huntelaar. ,,Ook met de supporters. Die stonden gisteren alweer bij ons hotel toen we verzamelden. Dat gaf ons een enorme boost. Zij waren er altijd, ze verdienen deze titel."

Bekijk de reactie van Klaas-Jan Huntelaar na de wedstrijd tegen FC Utrecht:

 1. Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresenteerd’
  Degradatie Excelsior

  Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresen­teerd’

  Interim-coach Ricardo Moniz trok zich de degradatie van Excelsior behoorlijk aan. De Rotterdammer trad begin april aan als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Moniz ging vol energie van start op Woudestein, maar kwam bedrogen uit. De ontoereikende remise op eigen veld in de return van de play-offs tegen tien man van RKC Waalwijk (1-1) betekende het einde van Excelsior in de eredivisie en waarschijnlijk ook van het dienstverband van Moniz bij de Rotterdamse club.
 2. Oud-speler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

  Oud-spe­ler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

  Fuat Usta gaat aan de slag als hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 46-jarige ex-prof van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Besiktas neemt de plaats in van Ron Elsen, die ruim vijf jaar als coach fungeerde van de Limburgse eerstedivisieclub. Hij gaat, als de onderhandelingen helemaal zijn afgerond, verder als technisch directeur bij MVV. Elsen (53) is al dertig jaar in dienst van de Limburgse club.