Volledig scherm
Klaas Jan Huntelaar en Dusan Tadic © BSR Agency

Huntelaar: We zijn gewoon kampioen hoor

Op bijna 36-jarige leeftijd staat Klaas-Jan Huntelaar voor een primeur. Als er geen heel gekke dingen gebeuren is hij woensdag eindelijk eens een keer landskampioen.

Met Ajax lukte het nooit en in dienst van Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 mocht hij zich ook niet het beste van het land noemen. ,,Maar nu is hij binnen", jubelde de aanvaller die in tegenstelling tot sommige van zijn ploeggenoten geen slag om de arm wilde houden. ,,We zijn het gewoon. We zijn kampioen hoor."

Een voorsprong van drie punten en veertien doelpunten gaat Ajax volgens Huntelaar woensdag bij De Graafschap niet meer verspelen. ,,Veertien doelpunten is een veel te groot verschil. Ik ben hier gekomen om kampioen te worden en dat is nu gelukt. De titel was het belangrijkste dit seizoen. De Champions League kwam er bij. Een voorsprong van 3-0 op de Spurs mag je nooit meer verspelen. Maar goed, dat hebben we wel gedaan."

,,We hebben het dit seizoen met z'n allen gedaan", zei Huntelaar. ,,Ook met de supporters. Die stonden gisteren alweer bij ons hotel toen we verzamelden. Dat gaf ons een enorme boost. Zij waren er altijd, ze verdienen deze titel."

Bekijk de reactie van Klaas-Jan Huntelaar na de wedstrijd tegen FC Utrecht: