Volledig scherm
PREMIUM
Willem van Hanegem © AD

Ook na de titel zal de kater er altijd zijn

ColumnColumnist Willem van Hanegem denkt dat de spelers van Ajax nog vaak terug gaan denken aan een van de pijnlijkste momenten uit hun leven als sportman: de nederlaag tegen Tottenham Hotspur. Hij vindt wel dat het kampioenschap verdiend naar Amsterdam gaat. 

Ajax is de terechte landskampioen. PSV begon fris aan het seizoen, maar zakte na de winterstop ver weg. Ajax heeft betere spelers, speelde ook beter voetbal. En hoewel ze ook in Europa actief waren, bleven ze scherper dan de concurrentie. Dat FC Utrecht gisteren met 0-1 voor kwam, bleek geen groot probleem. Utrecht was veel te zwak om het Ajax écht moeilijk te maken.

  1. Luuk Ikink en Simone Wijnands over Ladies Night, de protesterende boeren en Ruinerwold

    Luuk Ikink en Simone Wijnands over Ladies Night, de proteste­ren­de boeren en Ruinerwold

    Samen met zijn vrouw Simone Wijnands maakt presentator Luuk Ikink elke werkdag de OchtendPod: dé podcast voor wie graag opstaat met het laatste nieuws. Luuk en Simone bespreken aan hun ontbijttafel in 20 minuten het nieuws van de dag. Ze gaan in discussie over verschillende onderwerpen met een focus op (regionaal) nieuws, sport en entertainment. OchtendPod verschijnt elke werkdag om 06.00 uur ’s ochtends en is hieronder te beluisteren of via Spotify, Google Podcasts of iTunes.
  2. In Mexico gearresteerde zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld

    In Mexico gearres­teer­de zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld

    Ovidio Guzmán, een van de zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo, is gearresteerd en kort daarop weer vrijgelaten in de plaats Culiacán. Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten bekendgemaakt. Ovidio Guzmán zou een belangrijk lid zijn van het Sinaloakartel, dat voorheen gerund werd door zijn vader. Hij wordt verdacht van het vervoeren van cocaïne, marihuana en amfetaminen. Hij zou zijn vrijgelaten ‘om levens te sparen’, aldus de Mexicaanse minister van Veiligheid.