Ten Hag: We hebben mensen met ons spel blij gemaakt

Trainer Erik ten Hag zegt na de 34ste landstitel van Ajax ‘super trots’ te zijn op spelers. ,,We hebben een geweldig seizoen gespeeld, met plezier en uitstraling. Het is mooi om met de dubbel af te sluiten, maar het litteken van het mislopen van de finale blijft”, aldus de coach tegenover FOX Sports.

Ten Hag is vooral tevreden over het getoonde voetbal.  ,,We hebben een fantastisch Europees seizoen beleefd met Juventus, Spurs en Bayern. Helaas geen finale, maar we hebben mensen met ons spel blij gemaakt. Dat is het mooiste compliment.”

Volledig scherm
© Getty Images

Ajax besloot de eredivisie met een fraaie zegereeks en besloot het seizoen met 86 punten. ,,Hobbels heb je altijd en soms ook bergen. Maar daar moet je overheen”, aldus Ten Hag, die op 1 januari 2018 in dienst trad bij Ajax. ,,De spelers waren zo bewust bezig hun doel te bereiken. Er is een bepaalde onverzettelijkheid ingeslopen en ik heb spelers in hun kracht laten spelen. Ik heb geen concessies gedaan.”

Volledig scherm
© Getty Images

Ten Hag, die ook de onoverzettelijkheid van zijn spelers prijst, zegt niet na te denken over een vertrek bij Ajax. ,,Ik wil ergens prettig werken en ergens succes boeken. Ik ben alleen bezig geweest met Ajax.”

Volledig scherm
© Getty Images
 1. Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresenteerd’
  Degradatie Excelsior

  Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresen­teerd’

  Interim-coach Ricardo Moniz trok zich de degradatie van Excelsior behoorlijk aan. De Rotterdammer trad begin april aan als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Moniz ging vol energie van start op Woudestein, maar kwam bedrogen uit. De ontoereikende remise op eigen veld in de return van de play-offs tegen tien man van RKC Waalwijk (1-1) betekende het einde van Excelsior in de eredivisie en waarschijnlijk ook van het dienstverband van Moniz bij de Rotterdamse club.
 2. Oud-speler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

  Oud-spe­ler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

  Fuat Usta gaat aan de slag als hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 46-jarige ex-prof van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Besiktas neemt de plaats in van Ron Elsen, die ruim vijf jaar als coach fungeerde van de Limburgse eerstedivisieclub. Hij gaat, als de onderhandelingen helemaal zijn afgerond, verder als technisch directeur bij MVV. Elsen (53) is al dertig jaar in dienst van de Limburgse club.