Ten Hag: We hebben mensen met ons spel blij gemaakt

Trainer Erik ten Hag zegt na de 34ste landstitel van Ajax ‘super trots’ te zijn op spelers. ,,We hebben een geweldig seizoen gespeeld, met plezier en uitstraling. Het is mooi om met de dubbel af te sluiten, maar het litteken van het mislopen van de finale blijft”, aldus de coach tegenover FOX Sports.

Ten Hag is vooral tevreden over het getoonde voetbal.  ,,We hebben een fantastisch Europees seizoen beleefd met Juventus, Spurs en Bayern. Helaas geen finale, maar we hebben mensen met ons spel blij gemaakt. Dat is het mooiste compliment.”

Volledig scherm
© Getty Images

Ajax besloot de eredivisie met een fraaie zegereeks en besloot het seizoen met 86 punten. ,,Hobbels heb je altijd en soms ook bergen. Maar daar moet je overheen”, aldus Ten Hag, die op 1 januari 2018 in dienst trad bij Ajax. ,,De spelers waren zo bewust bezig hun doel te bereiken. Er is een bepaalde onverzettelijkheid ingeslopen en ik heb spelers in hun kracht laten spelen. Ik heb geen concessies gedaan.”

Volledig scherm
© Getty Images

Ten Hag, die ook de onoverzettelijkheid van zijn spelers prijst, zegt niet na te denken over een vertrek bij Ajax. ,,Ik wil ergens prettig werken en ergens succes boeken. Ik ben alleen bezig geweest met Ajax.”

Volledig scherm
© Getty Images
  1. Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien
    Update

    Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien

    De plannen voor Feyenoord City zijn klaar en hebben groen licht gekregen van het college van burgemeester en wethouders. Het masterplan behelst een ontwikkeling à la de Kop van Zuid op de linker Maasoever. Naast een nieuw stadion voor Feyenoord komen er onder meer 3500 woningen, een getijdenpark en een brug over het spoor naar Hillesluis. Aan Feyenoord City hangt een prijskaartje van 1 miljard euro, exclusief het stadion. De gemeenteraad zal binnenkort over het mega-project oordelen.