De Ligt ziet droom uiteenspatten: ‘Het is ongelooflijk, we waren zo dichtbij’

In de vierde minuut van de blessuretijd leek na een kopbal van Fernando Llorente de buit voor Ajax binnen te zijn. Toch ging het even later gruwelijk mis. Lucas Moura schoot de bal langs doelman André Onana en dompelde de Johan Cruijff ArenA in rouw. ,,Je bent zo dichtbij. Het is ongelooflijk", zei Matthijs de Ligt na afloop.

Na de eerste helft leek Ajax met anderhalf been in de finale te staan. Net als dinsdag bij Liverpool-Barcelona werd de wedstrijd echter net na rust beslist. Door het inbrengen van Llorente kantelde de wedstrijd en zette Lucas Moura zijn ploeg op gelijke hoogte. ,,Als je de hele wedstrijd bekijkt, dan denk ik niet dat je uitgeschakeld hoef te worden. De eerste helft speelden we geweldig en hadden we Tottenham onder controle", legt De Ligt uit. ,,We kregen spaarzame kansjes en scoorden twee keer.” 

,,In de tweede helft kregen we niet meer de druk naar voren. Ze konden veel lange ballen spelen met Trippier. Dat hebben we lang overleefd, maar die goals geven we te makkelijk weg. Dat maakt vandaag het verschil.”

De Ligt baalt verschrikkelijk, maar is ook realistisch. ,,Het was een droom. Je bent zo dicht bij. Volgens mij was het de laatste seconde.. Ja, dan vliegt ie nog binnen. Dat is ongelooflijk. We verliezen en gaan eruit, maar als je ziet hoe de supporters achter ons stonden. Dat is geweldig en om kippenvel van te krijgen", aldus de aanvoerder.

Ajax moet door, want zondag wacht in de titelrace FC Utrecht. ,,We moeten door. We moeten nu voor het kampioenschap gaan en dat is het belangrijkste.”

Volledig scherm
Teleurstelling bij de Ajacieden na het laatste fluitsignaal. © ANP
Volledig scherm
Matthijs de Ligt en Daley Blind liggen uitgeteld op het gras nadat Ajax is uitgeschakeld. © ANP
Volledig scherm
Ajax ligt er verslag bij na de treffer van Lucas Moura in blessuretijd. © BSR Agency
Volledig scherm
Matthijs de Ligt. © BSR Agency