Volledig scherm
© epa

Ajax bevestigt komst van Tim Krul van Newcastle United

Doelman Tim Krul wordt door Ajax voor één seizoen gehuurd van Newcastle United. Hij is de vervanger van Jasper Cillessen, die vandaag voor vijf jaar bij FC Barcelona tekende.

Quote

Ik vind niet veel clubs gelijkwaar­dig aan Newcastle. Ajax zit wel in die categorie

Tim Krul

Krul heeft tevens zijn contract bij Newcastle verlengd. De door blessures geteisterde doelman wil wedstrijdritme opdoen in Amsterdam, om volgend jaar fit terug te keren in Engeland. Hij is pas net hersteld van een zware knieblessure die hij vorig jaar oktober opliep tijdens een uitwedstrijd van het Nederlands elftal bij Kazachstan.

Krul gaat bij Ajax de concurrentie aan met Diederik Boer en André Onana. ,,Trots om het komende seizoen onder de lat te staan bij deze fantastische club", zegt Krul in een eerste reactie op Twitter.

Interlandperiode
In een eerste reactie op de website van Ajax geeft Krul aan dat hij momenteel bezig is met de keeperstrainers, om vervolgens aan te sluiten bij de groep. Zondag tegen Go Ahead Eagles keept de doelman nog niet. ,,Dat wordt pas na de interlandperiode. Dan moet ik waarschijnlijk wel een paar wedstrijden in het tweede elftal spelen."

,,Ik vind niet veel clubs gelijkwaardig aan Newcastle. Ajax zit wel in die categorie. Bij Ajax voetballen veel talenten en ik kijk ernaar uit om de ervaring die ik de afgelopen tien jaar heb opgebouwd door te geven aan de jongens hier," aldus de doelman.

Krul vertrok op 17-jarige leeftijd naar Engeland en speelde al die tijd voor Newcastle United, op twee uitleenbeurten naar Falkirk FC en Carlisle United na. Krul is achtvoudig international.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement