Volledig scherm
© Pro Shots

Ajax doet ultieme poging om Ziyech binnen te halen

Ajax wil alsnog Hakim Ziyech (23) inlijven. De Amsterdammers doen een ultieme poging de creatieve middenvelder van Twente binnen te halen.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Vorige week liet directeur Marc Overmars nog weten dat de komst van de Marokkaanse international niet meer aan de orde was, omdat Ajax genoeg middenvelders in de selectie heeft.

Dat was nog voordat Ajax twee keer achter elkaar verloor. Eerst van Willem II in de eigen Arena en midweeks op een beschamende wijze in de voorronde van de Champions League tegen het Russische FK Rostov. Dat heeft de druk op de clubleiding flink opgevoerd om alsnog een miljoenenaankoop te presenteren. De achterban verwacht nog een grote naam.

Voor Ajax is de transfersom geen enkel probleem. De Amsterdammers hadden al een goedgevulde bankrekening en verkochten recent ook nog Arek Milik (32 miljoen) en Jasper Cillessen (14 miljoen).

Het middenveld van Ajax mist duidelijk een speler met creatieve ingevingen. Ziyech, één van de beste spelers van de eredivisie, heeft die gave wél, al speelt hij bij Twente vooral rechts voorin.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots