Lisandro Martínez tijdens zijn voorlopig enige interland voor Argentinië, tegen Venezuela.
Volledig scherm
Lisandro Martínez tijdens zijn voorlopig enige interland voor Argentinië, tegen Venezuela. © Getty Images

Argentijnse verdediger Martínez op weg naar Ajax

Lisandro Martínez komt naar Ajax. De linksbenige centrale verdediger, die ook als linksback uit de voeten kan, komt over van Defensa y Justicia uit zijn vaderland. Ajax zou zo'n 7 miljoen euro voor de enkelvoudig international betalen.

Lisandro Martínez (r)
Volledig scherm
Lisandro Martínez (r) © Getty Images

Martínez (21) kwam afgelopen seizoen tot 25 optredens in de Argentijnse superliga, waarin hij twee keer scoorde en drie assists gaf. Verwacht wordt dat hij zeer binnenkort zijn handtekening zet onder een meerjarig contract.

De verdediger wordt na Nicolas Tagliafico en Lisandro Magallán de derde Argentijn in de Ajax-selectie. Tagliafico maakte begin deze maand bekend dat hij in ruil voor salarisverhoging nog een jaar bij de Amsterdammers blijft. Ook doelman André Onana blijft Ajax komend seizoen trouw. Met Martínez en eerder al Razvan Marin (Standard Luik), Kik Pierie (sc Heerenveen) en Kjell Scherpen (FC Emmen), speelt de club in op het naderende vertrek van een groepje dragende spelers.

Bekijk hieronder een aflevering van Panenka, de wekelijkse voetbalrubriek op deze site. In deze aflevering bespreken Sjoerd Mossou en Etienne Verhoeff de pijnlijke uitschakeling van Ajax in de Champions League.