Volledig scherm
© ProShots

Bazoer wil in winterstop vertrekken bij Ajax

UpdateIrchandly Bazoer, zaakwaarnemer en broer van Riechedly, zet in op een vertrek van de middenvelder in de winterstop. ,,Dat besluit is genomen na een gesprek met de clubleiding waarbij de conclusie was dat hij weg moet of kan. Dan is het beter om verder te kijken."

Poll

Ajax moet Bazoer verkopen

  • Ja, hij is overbodig (43%)
  • Nee, Bazoer heeft nog zijn waarde voor Ajax (57%)
11246 stemmen

,,Ik heb contact met vier clubs en hen gevraagd om een plan voor Bazoer uit te stippelen", aldus Irchandly Bazoer. ,,AC Milan is er daar één van. Vervolgens moeten we kijken wat het beste is voor zijn toekomst en of we eruit gaan komen over de transfersom.''

Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, geeft desgevraagd aan dat Bazoer niet hoeft te vertrekken. ,,Hij hoeft helemaal niet weg. Een sterke selectie is belangrijk als er spelers geblesseerd wegvallen en Bazoer heeft de pech dat iedereen fit is. "

Overmars zegt dat hij niet door AC Milan is benaderd over een eventuele transfer in de winterstop. De Italiaanse club zou bereid zijn om een miljoenenbod neer te leggen bij de Amsterdammers.

Het ligt wel voor de hand dat Bazoer in de winterstop vertrekt. De 20-jarige middenvelder is binnen een paar maanden tijd bij Ajax getransformeerd van international naar bankzitter.