Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Verwen je auto met een superpoetsbeurt: zo pak je dat aan

Bij de grote voorjaarsschoonmaak mag de auto natuurlijk niet worden overgeslagen. Hoe pak je een goede was- en waxbeurt aan? Dit zijn de beste tips om je trouwe vierwieler weer helemaal lentefris te maken.

Middeltjes
Met alle nattigheid, modder, vorst en pekel is de winter een heftig seizoen voor je auto. Het voorjaar vormt dan ook de uitgelezen periode om hem weer netjes te maken. Maar waar begin je? Heb je bijvoorbeeld al die verschillende schoonmaakmiddeltjes uit de speciaalzaak nodig?

,,Ik preek een beetje voor eigen parochie omdat wij ze verkopen, maar er worden niet voor niets allerlei speciale goedjes ontwikkeld’’, zegt Jean-Paul Hulsebos, eigenaar van Sonax Service Nederland, één van de grootste ‘autoreconditioneringsbedrijven’ - van simpel ‘poetsen’ spreken ze in deze branche liever niet. Als professional - hij geeft ook les aan mensen die hun auto op de juiste wijze willen opfrissen - zweert Hulsebos bij ‘goede middeltjes’.

 1. Deze man tovert met Rolls-Royces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’
  PREMIUM

  Deze man tovert met Rolls-Roy­ces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’

  Wie een ‘standaard’ Rolls-Royce te gewoontjes vindt, kan een unieke versie laten bouwen door de ‘Bespoke’-afdeling van het beroemde Britse automerk. Als Head of Coachbuilt Design heeft ontwerper Alex Innes de taak om zijn veeleisende klanten op hun wenken te bedienen. ,,In principe zeggen we bij Rolls-Royce nooit ‘nee’. En geloof me: er komen heel wat bizarre voorstellen voorbij.”
 2. ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’

  ,,Omdat mijn huidige auto vanwege roestvorming vervangen moet worden, overweeg ik een plug-in hybride. Dergelijke auto’s hebben een elektrisch bereik van ca. 50 kilometer. Als die afstand nu voldoende is voor mijn woon-werkverkeer en ik dus bijna alleen maar gebruikmaak van de elektromotor, heeft dat gevolgen voor de kwaliteit en slijtage van de benzinemotor? Moet ik altijd een minimum aantal kilometers ook op benzine blijven rijden, om de conditie van de benzinemotor op peil te houden?”, vraagt lezer Jeroen Rijkers.