Aangeboden door Albert Heijn
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.

Rollade met kruiden en knoflook

Albert HeijnKerst is hét moment om eens goed uit te pakken. Niet alleen met cadeautjes, maar ook op tafel. Een braadstuk uit de oven is net een groot cadeau. Het ideale van zo’n groot opgebonden stuk rund- of varkensvlees, is dat je hem vooraf kunt bereiden en op de avond zelf alleen nog maar op tijd in de oven hoeft te schuiven. Weinig moeite en een groots effect. Daar doe je het voor! Een goede vleesthermometer is wel handig, evenals een mooie vleesplank en een goed scherp mes.

‘Een cadeau op tafel’

Volledig scherm
Rollade met kruiden © Allerhande

In de winkel kun je varkensrollade kant-en-klaar kopen. Dat betekent dat het vlees al is opgerold en vastgezet met touwtjes of elastiek. Een goeie truc om dit malse vlees kerstwaardig te maken, is door er vooraf inkepingen in te maken en daar knoflook, tijm en rozemarijn in te steken. De smaak van de knoflook en kruiden trekt er op deze manier beter in en het ziet er nog leuk uit ook. Doe je dit een dag van tevoren, dan wordt de smaak nog beter en heb je op de avond zelf minder werk.

Komt de rollade niet helemaal op? Eet het overgebleven stuk vlees de volgende dag dungesneden op brood met een beetje mosterd. Lekker!

Voor meer inspirerende Allerhande kerstgerechten, klik hier.

Recept:

½ bol knoflook

1 varkensfiletrollade (à 600 g, op kamertemperatuur)

½ bakje rozemarijn (à 15 g)

½ bakje tijm (à 15 g)

50 g roomboter

4 el (olijf)olie

ovenvaste braadpan

Bekijk en bestel het gerecht hier

1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Haal de tenen los van de halve bol knoflook, pel ze en halveer in de lengte.

2 Maak met een puntig, scherp mesje 20 inkepingen van 4 cm diep en 1 cm breed in de bovenkant van de rollade. Snijd de takjes rozemarijn en tijm in stukjes van 3-4 cm. Vul de inkepingen in de rollade met de knoflook, rozemarijn en tijm. Bestrooi de rollade met peper en zout.

3 Verhit de boter en olie in de ovenvaste braadpan en braad het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade ca. 45 min. Bedruip halverwege met bakvet. Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. Verwijder het netje en snijd in plakken.

Je kunt de rollade 1 dag van tevoren voorbereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en ga verder met stap 3.

BEVAT p.p. 290 kcal • 23 g eiwit • 21 g vet, waarvan 8 g verz. • 2 g koolhydraten, waarvan 1 g suikers • 1.1 g zout • 0 g vezels • Prijs p.p. € 1.00

Advertisement