Volledig scherm
De vestiging van Altenastaete aan de Griendweg in Nieuwendijk © Google Maps

Gemeente neemt geen maatregelen tegen Altenastaete

De gemeente Altena neemt vooralsnog geen maatregelen tegen Altenastaete in Nieuwendijk. Ze zegt geen financiële relatie met de zorginstelling te hebben. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van de SGP.

Het televisieprogramma Pointer van KRO-NCRV bracht onlangs naar buiten dat in Altenastaete de afgelopen jaren torenhoge winsten zijn gemaakt met zorggelden. Specialisten waren in de jaarrekeningen gedoken van een aantal 'zorgcowboys' en onderzochten de cijfers. Daaruit kwam naar voren, en dat werd ook door deskundigen onderschreven, dat er onrechtmatig werd gedeclareerd bij zorgverzekeringsmaatschappijen.

Gemeentegeld

De SGP in Altena wilde weten of er ook gemeentegeld naar Altenastaete gaat. Uit antwoorden van het college blijkt dat in het eerste halfjaar van 2019 slechts twee inwoners via de gemeente begeleiding van Altenastaete hadden ontvangen. Daarmee was een bedrag van 550 euro gemoeid. ,,De aantijgingen die in de televisiereportage worden genoemd, raken de gemeente dus niet'', schrijft het college, die eraan toevoegt het 'niet gepast' te vinden dat er hoge winsten worden geboekt met zorggeld.

,,Het is onwaarschijnlijk dat er onrechtmatige betalingen door de gemeente gedaan worden. Wij zien daarom op dit moment geen reden om hiervoor maatregelen te nemen'', aldus burgemeester en wethouders.

Altenastaete boekte het afgelopen jaar 41 procent winst, terwijl 2 à 3 procent in die branche gangbaar is. De directie van de zorginstelling ontkent dat er sprake is van onrechtmatigheden in de declaraties.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

  • Mee eens (59%)
  • Niet mee eens (41%)
3053 stemmen