Glennis Grace: Finale heeft mijn leven nu al veranderd

videoGlennis Grace haalde de top vijf van America’s Got Talent niet, maar verlaat Hollywood na een gedenkwaardige uitsmijter: een verrassend duet met de Albanees-Amerikaanse hitzangeres BeBe Rexha. Misschien is ze zonder hoofdprijs wel beter af, klinkt het rond de Nederlandse powervocaliste.

Glennis Grace (40) en de 29-jarige en BeBe Rexha trapten de finaleshow af met Meant To Be, een met countryinvloeden doordrenkt popnummer waarmee BeBe Rexha wekenlang in de Amerikaanse hitlijsten stond. Zo stond Glenda Batta (de echte naam van Glennis Grace) uit Amsterdam in Los Angeles met een van de succesvolste artiesten van de VS te zingen, op een podium waar even daarvoor de wereldberoemde rockband Kiss nog de openingsact verzorgde. De stembussen waren al gesloten, maar de swingende kant van Glennis Grace maakte diepe indruk. Na het optreden stak juryvoorzitter Simon Cowell buiten het zicht van de camera’s een duim in de lucht.

Volledig scherm
Glennis (links) in duet met BeBe Rexha. © screenshot NBC/AGT

In de zaal van het Dolby Theatre zaten naast zoon Anthony en vriend Lévy Simon ook onder anderen presentator Carlo Boszhard en zanger Tim Douwsma. Make-upartiest Mifa Man-Chu was uit Amsterdam gekomen om Glennis Grace klaar te maken voor de show. Een van haar dansers, Niels van den Heuvel, woont in Los Angeles en was ook in het theater om haar aan te moedigen. Hij schreeuwde vanaf het balkon de longen uit zijn lijf in de hoop dat zij hem beneden op het podium kon horen toen ze naast medefinalist  Brian Joseph King moest komen staan. Slechts een van hen zou doorgaan. Na een secondenlange stilte bleek dat Glennis Grace als tweede kandidaat uit de show lag

Kippenvel

Presentatrice Tyra Banks gaf haar nog mee dat ze de ‘stem van een engel’ heeft, maar bij Team Glennis heerste teleurstelling. Tim Douwsma liet een krachtterm vallen, kippenvel op zijn arm. Niels van den Heuvel zei teleurgesteld te zijn, maar optimistisch. Hij kwam in 2012 niet verder dan de veertiende plaats in een talentenjacht in eigen land, So You Think You Can Dance. Nu danst hij in Los Angeles met sterren als Ricky Martin, terwijl de winnaar van toen, de Belg Frederic De Smet, is gestopt met dansen. ,,Misschien is het wel beter om níet te winnen'', concludeert Van den Heuvel. ,,Je hebt wel de exposure van de show, maar niet de hele rompslomp erna. Je kunt je eigen ding doen. Ik ben niet ‘Niels van So You Think You Can Dance, maar gewoon Niels.”

Voor Glennis Grace, zo vertelde ze gisteren, is haar deelname aan de Amerikaanse talentenjacht die door gemiddeld 12 miljoen kijkers wordt gevolgd, hoe dan ook winst. Op 5 en 7 oktober staat ze in AFAS Live in Amsterdam voor een show met Whitney Houston-thema. Grace is blij met haar deelname. ,,Dit was een reis en een ervaring die mijn leven heeft veranderd. Wat er ook gebeurt over een paar uur, America’s Got Talent heeft me het platform gegeven dat ik nodig had om mezelf aan te kondigen aan Amerika”, schreef ze even voor de uitslag aan haar Amerikaanse fans op Instagram. ,,Hopelijk zie ik jullie allemaal in de nabije toekomst tijdens mijn tours en concerten.”

Trots

Na afloop van de grote finale reageerde ze opgetogen. ,,Voor mezelf heb ik het gevoel: ik heb het toch maar geflikt. Ik ben best wel trots op mezelf'', liet ze weten. Glennis is ook blij met de aandacht voor haar optredens in de talentenshow. ,,Ik heb zo mijn best gedaan om iets moois neer te zetten en dat zag ik ook aan de reacties in Nederland en overal." Ze blikt alweer vooruit  naar optredens in de VS en daarbuiten.  ,,Ik krijg vragen van het publiek over wanneer en waar ik ga optreden. ,,Dat vind ik zó vet!"

Coby Becht (63), de moeder van Glennis Grace, volgde de uitslag vannacht thuis in Amsterdam.  Voor Coby geldt wat waarschijnlijk voor alle moeders zou gelden: haar kind is hoe dan ook de winnaar. ,,Omdat ze het tot de finale heeft geschopt, is ze nu al zo vaak op tv geweest dat heel veel Amerikanen haar kennen. Ze zal, denk ik, sowieso wel de kans krijgen om daar op te treden.” Daarmee komt een jeugddroom uit. ,, Ja, Glen riep vroeger al: ik ga het in de VS maken. Grappig, hè?’’ Maar of Glennis zich ook overzee zal vestigen, daar twijfelt haar moeder aan. ,,Ze zal zich natuurlijk altijd ook afvragen wat goed is voor haar zoon Tony.’’ Glennis Grace deelt het ouderschap van de 11-jarige Tony met haar ex Moos Majri. 

Bekijk in de video hieronder het moment waarop Glennis de uitslag van de finale te horen krijgt: