Met deze truc kan je vanuit Nederland toch op Glennis Grace stemmen

America's Got Talent/videoGlennis Grace (40) gaat vannacht (Nederlandse tijd) knallen tijdens de tweede kwartfinale van America's Got Talent in het Dolby Theatre in Hollywood. De afgelopen dagen bereidde de powerhousezangeres zich grondig voor op de liveshow die gemiddeld 12 miljoen kijkers trekt. Het publiek kan haar naar een volgende ronde stemmen, maar vanuit Nederland is dat alleen legaal via een technische omweg mogelijk. 

Volledig scherm
© Instagram

Grace, die de afgelopen weken bij AGT diepe indruk maakte met nummers van Whitney Houston en Prince, vertelde deze week te hopen op veel stemmen uit Nederland, omdat het oordeel van tv-kijkers bepalend is voor de uitslag van de kwartfinale en volgende ronden zoals de grote finale. Via sociale media deed ze bij herhaling een dringende oproep aan haar landgenoten voor haar (nog onbekende) performance te kiezen. Maar officieel staan de regels van America's Got Talent dat helemaal niet toe. Er mag namelijk alleen worden gestemd vanuit de VS en landen die bij het Amerikaanse continent horen.

In de richtlijnen van omroep NBC, dat America's Got Talent uitzendt, staan verschillende mogelijkheden voor kijkers die op hun favoriete act willen stemmen. Er kan gebruik worden gemaakt van de speciale AGT-app maar die is alleen in Amerika te downloaden. Bellen of een sms sturen, lukt ook alleen vanuit de Verenigde Staten terwijl op de site van NBC alleen stemmers worden geaccepteerd die Amerikaans IP-adres hebben. Een IP-adres is een soort 'huisadres' van een computer waarin staat waar je pc (of liever gezegd de router die verbinding maakt met internet, red.) zich bevindt. Buitenlandse sites zoals die van NBC herkennen Nederlandse internetters en staan ze vervolgens niet toe te stemmen op Glennis Grace die tussen 2 en 4 uur vannacht (Nederlandse tijd) zal optreden.

Apps

Vanuit Nederland kan er, via een vrij simpele en legale truc, toch op Glennis Grace worden gestemd. Om dat doel te bereiken zijn voor smartphones (Apple en Android) en pc's verschillende apps en programma's beschikbaar die het unieke IP-adres van telefoon of computer tijdelijk veranderen. Ze 'vermommen' het Nederlandse 'huisadres' en doen alsof je vanuit de VS of een gebiedsdeel daarvan stemt. De meeste van die programma's zijn gratis en kunnen na gebruik, zonder gevolgen, van de gsm of pc worden verwijderd. Wie Glennis over de streep wil trekken, moet in de appstores zoeken naar 'VPN', vervolgens het programma downloaden, installeren, kiezen voor Amerika.  

Na de uitzending van America's Got Talent wordt de uitslag niet gelijk bekendgemaakt. Er kan namelijk nog tot onze tijd donderdagochtend 01.00 uur worden gestemd. Vannacht opblijven om via een omweg op Glennis  in Los Angeles (negen uur vroeger dan in Nederland) te stemmen, is dus niet nodig. De einduitslag volgt tijdens de AGT-uitzending die een uur later begint, dus donderdagochtend om 02.00 uur Nederlandse tijd. Glennis Grace is, zo liet ze eerder weten, ontzettend blij met de steun die ze vanuit Nederland krijgt. Of we nu kunnen stemmen of niet. 

,,Ik waardeer het dat iedereen zo met me meeleeft'', aldus de zangeres die nog nog niet mag vertellen welk nummer ze tijdens de show zal zingen. Wel liet ze doorschemeren dat het nummer voor haar is gekozen en dat het veel repeteren en concentratie van haar vraagt.  Mocht ze sneuvelen in de kwartfinale, dan gaat de vocaliste met opgeheven hoofd weer naar huis.  ,,Ik ben zover gekomen. Zelfs als ik er nu uit gestemd word, zou het niet meer voelen als verliezen.''

Bekijk hieronder ook de oproep van Glennis Grace om op haar te stemmen:

Volledig scherm
© YouTube
Volledig scherm
© NBCU Photo Bank via Getty Images
 1. Drama voor boeker Jera on Air na plotse afzegging headliner: 'Ze stonden te klein op de poster’

  Drama voor boeker Jera on Air na plotse afzegging headliner: 'Ze stonden te klein op de poster’

  EINDHOVEN/YSSELSTEIN - Geen festivalprogrammeur hoopt het ooit mee te maken: een headliner die uit het niets afzegt en je met een berg problemen opzadelt. Thijs Vogels, een van de boekers van metalfestival Jera on Air net over de Brabantse grens, is er kapot van. Uit het niets kreeg de voormalig Eindhovenaar te horen dat Architects, zijn gedroomde headliner, niet naar zijn festival komt. De reden: hun naam staat niet groot genoeg op de festivalposter.

poll

Wie gaat vanavond zeker door naar finale The Voice?

Wie gaat vanavond zeker door naar finale The Voice?

 • Patricia van Haastrecht (24%)
 • Menno Aben (3%)
 • Navarone (37%)
 • Mikki van Wijk (3%)
 • Quido van de Graaf (4%)
 • Dennis van Aarssen (29%)
4002 stemmen