Volledig scherm
Shin Lim © AP

Vingervlugge magiër Shin Lim wint America's Got Talent

De Canadees-Amerikaanse magiër Shin Lim (29) is de winnaar geworden van het dertiende seizoen van America's Got Talent. De vingervlugge illusionist  wint niet alleen 1 miljoen dollar, maar mag ook een show in Las Vegas doen. Lim was sprakeloos toen presentatrice Tyra Banks zijn naam omriep. ,,Ik weet niet wat ik moet zeggen...bedankt allemaal, ik hou van jullie!"

De magiër nam het in de laatste fase van de eindstrijd op tegen de acrobatische Oostenrijkse dansgroep Zurcaroh, die veel lof oogstte met hun optredens gedurende het programma. Sportief als ze waren feliciteerde de groep Lim meteen nadat bekend werd dat hij de winnaar was geworden. Tyra Banks noemde hem 'de meest sexy magiër op de planeet'.

Shin Lim is al jaren bezig met vooral illusies met speelkaarten. Hij leerde zijn trucs van zijn broer en door veel naar YouTube-filmpjes te kijken. Aanvankelijk zou hij pianist worden. Hij studeerde af aan het conservatorium, maar moest noodgedwongen afscheid nemen van het klavier omdat hij problemen kreeg met de pezen in zijn handen. Hij is sinds ongeveer 6 jaar actief als magiër. 

Tijdens de finale werd al eerder afscheid genomen van acht andere kandidaten. Glennis Grace wist niet door te dringen tot de laatste vijf. Een groot applaus viel haar ten deel toen ze afscheid moest nemen van het podium en het publiek dat haar wekenlang gesteund heeft.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (58%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (42%)
17328 stemmen