Volledig scherm
© Instagram/ Mariah Carey

Celebrities in glitterjurkje naar de stembus: ‘Vote darlings, vote!’

Bekende Amerikanen roepen hun landgenoten massaal op om voor de verkiezingen van het Congres te gaan stemmen. Na president Trump en de Obama's verschenen oproepen van onder meer Mariah Carey, Leonardo DiCaprio en Oprah online. 

Volgens Rihanna is je stem uitbrengen een kleine moeite. ,,Als je moe bent van het klagen over het land en over de regering, sta dan op en doe er iets aan! Je hebt geen excuus’', schrijft ze. Madonna laat weten dat de macht nu aan de mensen is.

Oprah nam een filmpje op in haar sportschool waarin ze een zingend ‘Vote’ de wereld in stuurt. Het berichtje kreeg ruim 250.000 likes. Mariah Carey trok voor haar oproep een glitterjurkje uit de kast. ,,Stem, lieve mensen, stem!’’ Het team van DiCaprio deelt foto's van mensen die naar de stembus zijn geweest via Instagram Stories.

Vanochtend (lokale tijd) zijn de verkiezingen begonnen voor het Huis van Afgevaardigden en een deel van de Senaat, de beide kamers van het Amerikaanse parlement in Washington. Volgens opiniepeilingen moeten de Republikeinen van Trump vrezen de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden te verliezen. Daarvoor moeten de Democraten 23 zetels winnen. In de Senaat hebben de Republikeinen betere kansen om hun meerderheid te houden.

De eerste voorlopige resultaten van worden morgenochtend vroeg (Nederlandse tijd) verwacht.

♥️🇺🇸🤘🏽

Een foto die is geplaatst door null (@nicolerichie) op

Go out and vote!!! Today is your chance to make your voice heard. #ElectionDay #vote

Een foto die is geplaatst door null (@krisjenner) op

Een bericht gedeeld door Drew Barrymore (@drewbarrymore)

Een foto die is geplaatst door Drew Barrymore (@drewbarrymore) op

The antidote to Hate... VOTE your love!

Een foto die is geplaatst door null (@oprah) op

It's #ElectionDay! 🇺🇸 Find your polling place & go vote!! 🗳 iwillvote.com

Een foto die is geplaatst door null (@mariahcarey) op