Volledig scherm
De inmiddels overleden Dennis Hof won een plekje in het parlement van Nevada. © AP

Overleden pooier wint plek in parlement Nevada

In de schaduw van de Congresverkiezingen in Amerika werd er ook op lokaal niveau gestemd. Zo veroverde de beroemde Amerikaanse bordeeleigenaar Dennis Hof een plekje in het parlement van de staat Nevada. Genieten kan hij niet van zijn overwinning. De ‘Trump van Pahrump’ overleed namelijk drie weken geleden.

Tot dat moment was Hof de grote favoriet om Nye County, van oudsher een Republikeins district, te vertegenwoordigen in het parlement van Nevada. Zijn dood bleek geen sta in de weg. Bijna 70 procent van de stemmers verkoos hem boven zijn (levende) democratische opponent Lesia Romanov.

Striptent

Hof typeerde zichzelf als de bekendste pooier van de VS. Hij exploiteerde een striptent en verscheidene bordelen. Over hem en zijn zaken werd door betaalzender HBO een serie gemaakt. Op 16 oktober werd hij op 72-jarige leeftijd dood aangetroffen in zijn bed in het Love Ranch bordeel.

Wie de stoel in het parlement daadwerkelijk op zal eisen, is nog onbekend. De drie commissarissen van het district moeten samen uitmaken welke Republikeinse kandidaat hiervoor in aanmerking komt. 

  1. Australië woest op Turkse president Erdogan na ‘doodskist’-bedreiging
    Aanslagen Nieuw-Zeeland

    Australië woest op Turkse president Erdogan na ‘doodskist’-bedreiging

    De Australische premier Scott Morrison heeft de uitspraken van de Turkse president Erdogan na de aanslag in Nieuw-Zeeland scherp veroordeeld. Erdogan zei op een verkiezingsbijeenkomst dat de aanslagen van de Australiër Brenton Tarrant een aanval waren op Turkije en hemzelf. Hij waarschuwde dat anti-moslim-Australiërs die naar Turkije komen ‘in doodskisten teruggestuurd zouden worden, net als hun grootvaders bij Gallipoli’.