Volledig scherm
Stickers waarmee Amerikanen die hebben gestemd kunnen laten zien dat ze naar het stemlokaal zijn geweest. © AFP

Stembureaus gesloten in eerste zeven staten

In de eerste zeven Amerikaanse staten zijn de stembureaus voor de tussentijdse verkiezingen gesloten. Het gaat om Florida, Georgia, Indiana, Kentucky, South Carolina, Virginia en Vermont. Een uur eerder sloten de eerste stembureaus in Kentucky en Indiana.

De resultaten van de verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden in Kentucky zijn volgens Amerikaanse media een belangrijke voorbode voor de rest van het land. Voormalig piloot in het Amerikaanse leger Amy McGrath neemt het voor de Democraten op tegen het huidige Congreslid voor de Republikeinen Andy Barr.

Virginia is ook een belangrijke staat in deze verkiezingen. De Democraten hopen op een grote winst in de staat, wat een belangrijke stap kan zijn naar een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden.

De laatste stembureaus, in Alaska, sluiten om 07.00 uur woensdagochtend Nederlandse tijd.

  1. Inheemse vrouwen spannen rechtszaak aan vanwege gedwongen sterilisatie in Canada

    Inheemse vrouwen spannen rechtszaak aan vanwege gedwongen sterilisa­tie in Canada

    In Canada worden inheemse vrouwen tot op de dag van vandaag gedwongen tot sterilisatie. Een zestigtal vrouwen uit de provincie Saskatchewan dagen de lokale gezondheidsautoriteiten voor de rechter omdat ze onder dwang onvruchtbaar gemaakt werden. Er zouden echter in het hele land dergelijke gevallen zijn. Amnesty International wil dat de Verenigde Naties druk zetten op Canada om een einde te maken aan de onethische praktijken.