Op de hoek van de Bekensteinselaan en Bisschopsweg was tot 1961 de groentewinkel van H.L. Houtveen gevestigd. De groenten werden niet alleen verkocht in de winkel, maar ook met paard en wagen huis-aan-huis uitgevent.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de hoek van de Bekensteinselaan en Bisschopsweg was tot 1961 de groentewinkel van H.L. Houtveen gevestigd. De groenten werden niet alleen verkocht in de winkel, maar ook met paard en wagen huis-aan-huis uitgevent. © ton blom

Deze historische foto's laten groentewinkels zien die uit Amersfoort zijn verdwenen

Amersfoort toen en nuHet zicht van Amersfoort en omliggende plaatsen verandert. Ton Blom brengt die verandering in beeld met historische foto’s uit zijn archief. Dit keer staat de groenteman centraal, ooit een bekende verschijning.

Een toonbank vol bloemen en fruit. In 1950 opende het echtpaar Vreekamp een groente- en fruitwinkel in de Van Bemmelstraat 11-13. In 1983 werd de winkel gesloten. Zoon Henk was jarenlang op de wekelijkse markt op de Hof te vinden. Vorig jaar ging hij met pensioen.
Volledig scherm
Een toonbank vol bloemen en fruit. In 1950 opende het echtpaar Vreekamp een groente- en fruitwinkel in de Van Bemmelstraat 11-13. In 1983 werd de winkel gesloten. Zoon Henk was jarenlang op de wekelijkse markt op de Hof te vinden. Vorig jaar ging hij met pensioen. © ton blom

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort