Windkorenmolen De Gunst van Jan Nefkens, uit 1872, stond aan de Leusderweg ter hoogte van de Bemmelstraat (voorheen: Molenstraat). Hij is in 1913 afgebroken en overgebracht naar het Drentse Sleen. Daar is de molen weer opgebouwd en kreeg hij de naam De Hoop.
Volledig scherm
PREMIUM
Windkorenmolen De Gunst van Jan Nefkens, uit 1872, stond aan de Leusderweg ter hoogte van de Bemmelstraat (voorheen: Molenstraat). Hij is in 1913 afgebroken en overgebracht naar het Drentse Sleen. Daar is de molen weer opgebouwd en kreeg hij de naam De Hoop. © Ton Blom

Hoe alle molens uit de stad Amersfoort verdwenen

Het zicht van Amersfoort en omliggende plaatsen verandert. Ton Blom brengt die verandering in beeld met historische foto’s uit zijn archief. Dit keer verdwenen molens in Amersfoort en omgeving.

Aan de Hamseweg in Hoogland stond korenmolen De Vriendschap. Op 11 mei 1940 werd deze door Nederlandse militairen in brand gestoken om zo een beter schootsveld te bewerkstelligen.
Volledig scherm
Aan de Hamseweg in Hoogland stond korenmolen De Vriendschap. Op 11 mei 1940 werd deze door Nederlandse militairen in brand gestoken om zo een beter schootsveld te bewerkstelligen. © Ton Blom

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort