Volledig scherm
PREMIUM
Bob van der Heul heeft het voor elkaar: een eigen chocoladezaak. © Saskia Berdenis van Berlekom

Welkom in de hemel van chocolade

CHOCOLADEBAREen chocoladewalhalla met wel 100 smaken chocolademelk, brownies, chocola, moelleux, wafels met chocolade, ijs met chocolade. Amersfoort krijgt in september de eerste Quetzal Chocoladebar van Nederland.

Quote

Dan mag je een zaak openen in een waanzinnig mooie stad

Bob van der Heul (50)

Op de deur van het pand in de schaduw van de Kamperbinnenpoort aan de Langestraat staat geschreven: 'Er is meer in het leven dan chocolade, maar nu even niet'.

Ondernemer Bob van der Heul (50) uit Harderwijk lacht. Hij spat uit elkaar van enthousiasme. Van der Heul loopt door de nu nog lege ruimte van het historische pand, waar eerder Lunchroom De Binnenpoort gevestigd was. ,,Hier moet de counter komen, daar de oven, daar een bar en achterin de tafels.''

Belgisch bedrijf
Van der Heul heeft een uitgebreid cv in de horeca en entertainmentwereld. Begonnen in de horeca, aan de slag gegaan bij Holland Casino, geëindigd bij de evenementenhal. Maar toch bleef zijn droom aan hem knagen: een eigen zaak. ,,Quetzal is een Belgisch bedrijf dat begonnen is in Leuven en Antwerpen. In België loopt het heel goed'', vertelt Van der Heul. ,,Quetzalcoatl is de god van de wind en cultuur bij de Azteken en de oppergod van de chocolade. De quetzal is ook een Zuid-Amerikaanse vogel die symbool staat voor vrijheid.''

Van der Heul is een aantal jaren Leusdenaar geweest en heeft toen zijn hart aan Amersfoort verpand. ,,En dan val je ook nog eens met je neus in de boter en mag je een zaak openen op deze plek in zo'n mooi en oud pand in een waanzinnig mooie stad. Er was veel vraag naar dit pand, maar door medewerking van de gemeente Amersfoort viel alles op z'n plek.''

Spannend
De chocoladebar van Van der Heul wordt de eerste in Nederland. ,, Ik vind het vreselijk spannend dat ik de eerste ben, maar ik heb er mega veel zin in.''

Volgens Van der Heul is Amersfoort als stad klaar voor een chocoladetempel. ,,Nederlanders eten 4,7 kilo chocola per jaar. Chocolade is een echte verwennerij. Het geeft je een euforisch gevoel. Wij werken met echte Belgische Callebout chocolade. De chocolademelk wordt gemaakt van echte vloeibare chocolade en ik kan 100 verschillende smaken maken, met witte chocolade, puur, dark, met marshmallow of speculaas. Iedere chocoladeliefhebber komt hier in de hemel.''

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort