Politie vreest problemen door het vangen van Pokémon

Het nieuwe realityspel van Pokémon zorgt in Amsterdam mogelijk voor drukte en problemen op politiebureaus. Daar is de politie althans bang voor.

Volledig scherm
© Pokemon GO

Pokémon Go is een zogeheten 'augmented reality-spel' waarin spelers via hun scherm de Pokémon in de echte wereld kunnen zien. Wanneer je de camera van je telefoon ergens op richt kun je vanzelf een Pokémon op je scherm zien verschijnen. Het spel is sinds deze week te installeren.

Om een Pokémon te kunnen vinden moeten de spelers op pad gaan. De beestjes zijn namelijk op verschillende plekken te vinden. 

Vervelende situaties
De politie in Amsterdam laat weten rekening te houden met vervelende situaties. ,,In het buitenland heeft het spel al voor de nodige problemen gezorgd. In Australië en Amerika werden politiebureaus overspoeld met mensen die een Pokemon wilden vangen die in het bureau geplaatst was'', schrijft de politie op Facebook. ,,We willen mensen met een hulpvraag graag zo goed mogelijk helpen zonder afleiding. Iedereen is natuurlijk welkom in een politiebureau, maar we willen vragen om hier rekening mee te houden.''

Naast de drukte roept de politie ook op om tijdens het spel wel te blijven opletten op straat. ,,Er zijn al diverse ongelukken gebeurd door mensen die zo met het spel bezig waren dat ze niet keken bij het oversteken.''