Volledig scherm
De Zwitserse stad Zürich. © anp

Zürich beste stad om te wonen, Amsterdam op plaats 11

Als je in Zürich woont, net als bijna 400.000 anderen, dan mag je tevreden zijn. De Zwitserse stad staat namelijk bovenaan de Sustainable Cities Index (SCI). Worden elementen als leefbaarheid, milieu, energie en economie opgeteld, dan zijn de bewoners van Zürich het beste af.

De top drie wordt verder ingevuld door Stockholm en Singapore. In totaal staan er honderd steden op de lijst. Als Nederlanders hoeven we ook niet ontevreden te zijn: Amsterdam staat op plaats elf en Rotterdam op de negentiende plek.

Andere continenten
Europese steden doen het een stuk beter dan plaatsen in andere werelddelen. Bij de eerste 25 staan slechts zes steden in andere continenten. 

Zo zijn de inwoners van de Indiase metropool Kolkata een stuk slechter af. Hun gemeente staat op de honderdste plek. Helemaal onderaan de lijst staan vooral grote steden in Azië en Afrika. Hieronder vallen bijvoorbeeld Caïro, Nairobi, New Dehli en Manilla. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement