Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong. © Shody Careman

De tragiek van Matthijs van Nieuwkerk en zijn salaris

ANGELA KIJKT TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

En toen was het ineens – voor de zoveelste keer – wéér de week van het salaris van Matthijs van Nieuwkerk. Eerst deed NPO-baas Shula Rijxman afgelopen dinsdag bij de najaarspresentatie al een publiekelijke smeekbede aan hem, Eva en Jeroen om bij de publieke omroep te blijven. Want de positie die ze daar hebben is ‘onbetaalbaar’.

Woensdagavond zat hij samen met Eus bij Jinek om de eerste aflevering van een nieuw seizoen Sterren op het Doek te promoten. Het werd een leuk en ontspannen gesprek over hopen en bidden dat zo’n schilderij een beetje lijkt en waar je dat dan na afloop hangt. En natuurlijk ook over het aanhoudende nationale debat over de hoogte van zijn salaris en of hij wel of niet bij de publieke omroep blijft.

  1. Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken
    Temptation Island

    Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

    Eindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.