Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

De Zucht van Duncan zei alles

ANGELA KIJKT TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

We hadden in de recente Songfestival-geschiedenis al het briljant getimede knipoogje van Douwe Bob. Dat bezat alles: jongenachtige charme, branie, lef. Homo of hetero, je smolt of je wilde of niet. Had hij dit geheime wapen als verrassingseffect bewaard tot de finale, waren wij veel hoger geëindigd dan de elfde plaats, daar geloof ik heilig in. Al zullen we natuurlijk nooit weten of we zonder de knipoog die finale überhaupt hadden gehaald.

Sinds donderdag hebben we De Zucht van Duncan. De korte, krachtig uitgeblazen ademstoot van ontlading nadat hij zijn laatste ijle ‘aaahahaaahahaaahahaaa’ eruit had geperst was in alles de tegenpool van die knipoog. Het was niet bedacht, niet gerepeteerd en straalde geen branie maar juist halve ontreddering en hele opluchting uit. Toch was het als beeld minstens even sterk als die knipoog, mede door de schuchtere manier waarop Duncan daarna met zijn handen over zijn gezicht wreef. Alsof hij zelf nog niet helemaal kon geloven dat het erop zat en hij het had geflikt.

  1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (57%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (43%)
14443 stemmen