Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong © Shody Careman

Dionne en Nadia zijn echt drie maatjes te licht om Eva op te volgen

Angela kijkt tvJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

De aangekondigde overstap van Eva Jinek van NPO 1 naar RTL 4 is om een aantal redenen interessant om te volgen. Allereerst natuurlijk vanwege de vraag of het haar lukt om haar talkshow (gaat die in navolging van Beau nu Eva heten?) bij een commerciële zender net zo sterk en succesvol te houden als hij nu is.

Cruciaal is dat haar huidige producent en hoofdredacteur Ewart van der Horst van PilotStudio – tevens grondlegger van DWDD en Boulevard – meeverhuist en dat RTL hem carte blanche geeft. Van der Horst is net zo belangrijk voor het succes van het programma Jinek als zij.

Bijkomend voordeel voor RTL zou zijn dat ze hem meteen orde op zaken kan laten stellen bij Beau en Boulevard. Of een leuk nieuw format kan laten ontwikkelen voor de vooravond, in plaats van Boulevard of GTST, zodat er plek ontstaat voor Matthijs van Nieuwkerk.

  1. Prins Andrew spreekt voor het eerst over Epstein

    Prins Andrew spreekt voor het eerst over Epstein

    De Britse prins Andrew (59) heeft voor het eerst een interview gegeven over zijn banden met de van kindermisbruik verdachte multimiljonair Jeffrey Epstein. Het vraaggesprek is gisteren opgenomen met journaliste Emily Maitlis voor BBC Newsnight en wordt morgenavond uitgezonden. In het interview ontkent de prins opnieuw in 2001 seks te hebben gehad met de toen minderjarige Virginia Roberts Giuffre. ,,Ik heb de familie in de steek gelaten’’, zegt Andrew onder meer op fragmenten die inmiddels zijn vrijgegeven.