Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong © Shody Careman

Het moet niet gekker worden
bij Bonje met de Buren

angela kijkt tvJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Waar gaat het heen met dit land als notoire overlastveroorzakers nu al Bonje met de Buren inschakelen omdat ze vinden dat hun keurige buurvrouw te veel klaagt? Nee, ik verzin het niet. Dat was echt de zaak waarvoor nieuwe bemiddelaars Dennis van der Geest en Leontine Borsato gisteravond naar Stadskanaal togen in hun van Jochem van Gelder en Patty Brard overgenomen camper. Ik moest even met mijn ogen knipperen. Wie was er nou gek aan het worden, ik of zij? Dit was de omgekeerde wereld.

Het is het soort tv waar SBS 6 steevast mee scoort: mensen uit de onderlaag van de samenleving die elkaar of anderen het leven zuur maken. Die met vettig haar staan te tieren – liefst in plat Utrechts of Gronings 
 boven een half ingestorte schutting in een benauwde volksbuurt. Mr. Frank Visser doet er ook goede zaken mee. Het succes is niet moeilijk te verklaren. Het is aapjes kijken in het kwadraat: lachen om zoveel asociaal gedrag, terwijl je je ondertussen heerlijk superieur kunt voelen op je nette driezitter achter de zaterdag gesnoeide heg. In jouw leven valt er ook heus wel eens iets voor, maar geen haar op je hoofd die eraan denkt om je zo te laten gaan voor een miljoen kijkers. Toch?

poll

Blijf jij na het vertrek van Evers naar 538 luisteren?

Blijf jij na het vertrek van Evers naar 538 luisteren?

  • Ja, Frank Dane is een waardige opvolger (35%)
  • Nee, ik stap over naar een andere radiozender (65%)
994 stemmen