Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

Iedereen zou een zus als Linda de Mol moeten hebben

ANGELA KIJKT TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Het interview met Linda de Mol bij Jinek over haar nieuwe carrière als zenderbaas van Net 5 leverde donderdag weinig nieuws op. Behalve dan dat broer John zijn zus ‘Lin’ noemt. Wat natuurlijk geen verrassing is, want die afkorting gebruikt heel Nederland voor de Linda in zijn of haar omgeving.

Maar het gesprek maakte wel iets anders duidelijk. John heeft Linda niet alleen keihard nodig voor de succesvolle shows en kijkcijfers met zes nullen, maar ook op pr-gebied is ze goud waard. Als Linda nog eens iets totaal anders wil gaan doen, kan ze zó als spindokter aan de slag in Den Haag. Ik durf er heel wat onder te verwedden dat zij oppositie en de kiezers moeiteloos had kunnen overtuigen van het nut van de afschaffing van de dividendbelasting en dat iedereen nog had staan applaudisseren ook.

  1. Hoe twee 70+’ers een hit scoren met een show waarmee Linda het niet lukte

    Hoe twee 70+’ers een hit scoren met een show waarmee Linda het niet lukte

    In een zomerperiode waarin traditioneel minder televisie wordt gekeken, stemmen alweer een week tussen de 1,2 en 1,4 miljoen mensen dagelijks op De Slimste Mens af op NPO 2. De quiz met Philips Freriks en Maarten van Rossem is bijna dagelijks na het Achtuurjournaal het best bekeken programma. Zo ook gisteravond toen 1,4 miljoen kijkers naar de 74-jarige quizmaster en het 75-jarige jurylid besloten te kijken op hun vrijdagavond.