Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong. © Shody Careman

Ik snap wel dat Dione ‘u’ zei, maar waarom alleen tegen Louis van Gaal?

ANGELA KIJKT TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Wanneer zeg je als talkshowpresentator ‘u’ en wanneer ‘jij’ tegen een gast? Het blijft een worsteling op tv. Er is geen journalistieke bijbel voor met tien in steen gehouwen geboden, dus handelt iedereen naar eigen inzicht, smaak en gevoel. Hoewel er zodoende geen officieel goed of fout is, heb ik me de laatste tijd een paar keer zitten ergeren.

Donderdagavond bijvoorbeeld, tijdens De Avondetappe. Dione de Graaff ontving voetbalgrootheid Louis van Gaal en bleef hem de hele uitzending met ‘u’ aanspreken. In principe is daar natuurlijk niets mis mee. Hij is ouder dan zij, dus paste ze de regels die ze waarschijnlijk als klein meisje bij haar opvoeding kreeg ingeprent, keurig toe.

 1. HBO en Jacksons blijven vechten over documentaire Leaving Neverland

  HBO en Jacksons blijven vechten over documentai­re Leaving Neverland

  Zender HBO en de nabestaanden van Michael Jackson blijven maar ruziën om de documentaire Leaving Neverland. De Jacksons stapten eerder dit jaar rond het verschijnen van de film, waarin de 'King of Pop' wordt beschuldigd van seksueel misbruik, naar de rechter en nu heeft HBO een nieuwe motie ingediend om de zaak te verwerpen. Dat meldt Variety. Eerder deed de zender al een poging om de zaak niet te laten voorkomen, maar dat verzoek werd afgewezen.
 2. De meest memorabele sterfscènes uit Tarantino-films op een rijtje
  582 doden

  De meest memorabele sterfscè­nes uit Tarantino-films op een rijtje

  Regisseur Quentin Tarantino (56) staat niet bepaald gekend om zijn lieflijke romantische komedies, maar eerder om snoeiharde gangsterfilms - zij het boordevol humor - waarin het bloed over het scherm spat. Ter ere van Tarantino’s nieuwste rolprent, Once Upon A Time In Hollywood, zetten we we nog eens zijn bloederigste scènes op een rijtje. We selecteren slechts één scène per reeds uitgebrachte film en sorteren we de lijst op de hoeveelheid doden per film.