Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

Klagende dream scholers zijn nauwelijks serieus te nemen

ANGELA KIJKT TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Opeens zijn twee van mijn favoriete programma’s in opspraak: Dream School en Ik Vertrek. Toch niet de minste titels. Ik Vertrek loopt al veertien jaar en boeit nog steeds anderhalf miljoen kijkers per aflevering, Dream School haalde afgelopen jaar de longlist van de prestigieuze Nipkowschijf.

En nu zijn er deelnemers boos. Achttien Dream Scholers vinden dat de nazorg behoorlijk wat te wensen overlaat en klagen over wurgcontracten en het gebrek aan ’een veilige omgeving’ tijdens de opnames. Bij Ik Vertrek foeteren een aantal landverhuizers dat ze ‘als idioot’ zijn neergezet, aangevoerd door het fel bekritiseerde Bali-stel Sjors en Lieke van afgelopen zaterdag.

  1. Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Er is online commotie ontstaan over de afgelopen uitzending van de Vlaamse variant op Dancing with the Stars. Via sociale media laten verschillende kijkers weten dat ze niet te spreken zijn over de uitslag van de wedstrijd en kwade opzet vermoeden. Zo moest Evy Gruyaert zondag de show verlaten, hoewel ze aardige punten kreeg van de jury. Via een lang bericht op Instagram reageert Jan Kooijman (38) nu op alle opschudding.