Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

Kon RTL echt niets beters bedenken voor Katja Schuurman?

ANGELA KIJKT TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Er is iets merkwaardigs aan de hand met de nieuwe RTL 4-show Gemaakt in Nederland, waarin oer-Hollandse merken in het zonnetje worden gezet. Het lijkt ontwikkeld voor de zwaar gesponsorde dagprogrammering in het weekend waar nog een gaatje was tussen de pareltjes Housevision en Van Passie naar Droombaan, wie kent ze niet. Maar op een onbewaakt moment heeft iemand bedacht dat dit ook best geschikt zou zijn voor maandagavond primetime. Waarschijnlijk omdat nieuwe zenderaanwinst Katja Schuurman nog geen programma had en Tijl Beckand ook nog een paar uurtjes moest vullen om aan zijn contractuele verplichtingen te voldoen.

Maar vooruit, dat er een hele serie wordt gewijd aan succesvolle Nederlandse bedrijven is nog tot daaraan toe. Onder het motto ‘Hollands glorie’ (als dit WhatsApp was, zette ik er de emoticon van het armpje met een geprononceerde spierbal bij) kun je daar journalistiek heus iets aardigs van maken. Met Topdokters en Het Rotterdam Project heeft RTL bewezen prima met serieuze onderwerpen uit de voeten te kunnen.

  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (55%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (45%)
6994 stemmen