Angela de Jong
Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong © Shody Careman

Met Lego Masters is de wraak van de nerds volbracht

ANGELA KIJKT TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

In de jaren negentig had het zomaar een aflevering van Jambers kunnen zijn. Met als hijgerige aankondiging: ,,Overdag zijn ze hardwerkende mensen die nauwelijks opvallen,’s avonds gaan ze los met legosteentjes en gebruiken ze codewoordjes als ‘banaan’ om aan te geven dat het even genoeg is.’’

Anno 2020 ben je ineens de nieuwe tv-held met een eigen tv-wedstrijd à la Heel Holland Bakt, Lego Masters genaamd. Dat is toch wel de ultieme wraak van de nerd, die de laatste jaren aan een onstuitbare opmars bezig is op tv. Wat begon met Chriet Titulaer werd vervolmaakt door Alexander Klöpping, met wie de baard even plaats maakte voor de skaterlook, al sloeg de eerste daarna dubbel zo hard terug.

Van enige afvlakking is in de nerdcurve nog geen sprake. Maarten van Rossem heeft als Farao van de Feitenkennis zijn eigen groupies. En wat te denken van Diederik Jekel en Luuk Ikink die een vaste plek hebben verworven in het überhippe kliekje van Boulevard. Dag sixpacks en opgepompte armen, welkom geruite overhemd en ziekenfondsbrilletje.