Angela de Jong
Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong © Shody Careman

Prinses Ariane zorgde voor het hoogtepunt in de toespraak van de koning

ANGELA KIJKT TVJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv.

Het was een moment van niks, het duurde slechts een paar tellen. En toch was de ‘oeps-wat-gebeurt-er-nu’-blik van prinses Ariane, ergens halverwege de toespraak van haar vader, voor mij het hoogtepunt van Koningsdag.

Natuurlijk zat ik zoals half Nederland klaar voor het Wilhelmus en de aansluitende speech. Had het gebrek aan vrijmarkten toch nog een voordeel. Eindelijk alle tijd om het koninklijk gezin goed te bestuderen, zonder zeurende kinderen op de achtergrond die op jacht willen naar de zoveelste incomplete legpuzzel en kapot Playstationspel.

Ze worden groot én mooi, onze prinsessen. Amalia als engelachtige oudste, Alexia straalt iets rebels uit. Tja, de middelste hè, moet ik meer zeggen? Leuke jurken ook. En hoe keurig opgevoed, dat met z’n drieën zo netjes in het gelid blijven staan. Die pubers van ons hadden elkaar na een minuut stiekem staan schoppen, of waren in een lachstuip geschoten, met ons als ouders met rode konen van ingehouden ergernis in het midden. Al kon je gelukkig zien dat de prinsessen het ook ongemakkelijk vonden om vijf minuten zedig naar de camera te glimlachen.