Angela de Jong
Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong © Shody Careman

Voor Albert Verlinde komt het door Youp 'nu heel dichtbij’

Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Daar was hij weer in beeld: de inmiddels overbekende blauwe wand – bij de verfmengbalie van de bouwmarkt inmiddels beter bekend als SBS 6-blauw – met tientallen keren de woorden ‘ministerie van Justitie en Veiligheid’ erop gedrukt. De katheders ervoor waren nog leeg, het wachten was op premier Rutte en minister De Jonge. En de doventolk natuurlijk, die inmiddels een halve BN’er is.

Het blauwe wandje was er wel. Gek hoe een decor dat je bij de persconferentie van een week geleden – toen de scholen nog gewoon open waren, net als de Zara en de Bijenkorf – niet opviel, er twee sessies later ineens zo onheilspellend uit kan zien. Als kille, zwijgende voorbode van nieuwe rampspoed die ons nog boven ons hoofd hangt.

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur

    De NTR heeft vanavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.