Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong © Shody Careman

Waarom jaagt NPO 1 de kijker naar RTL 4?

angela kijkt tvJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Quote

Oh Wat Een Jaar is nou ook weer geen format waartegen NPO 1 bij voorbaat kansloos is.

Angela de Jong

Ik snap niet waarom NPO 1 het momenteel zo weggeeft op zaterdagavond. Uitgerekend op dé avond waarop een normaal gezin z’n prépubers bij hoge uitzondering nog zover krijgt de iPad aan de kant te gooien om onder de noemer ‘mama wil dat we gezellig doen’ met z’n allen naar dat ouderwetse zwarte scherm in de hoek van de kamer te koekeloeren. Maar er is al weken weinig soeps. Waardoor je automatisch op RTL 4 uitkomt. 

En Oh Wat Een Jaar is geinig, hoor. Het verkleedpartijtje wil ik toch elke week even zien, net als dat waanzinnig gestylde decor. Zelfs het playbackshowtje van Linda, Jeroen en Ruben doet authentiek retro aan,omdat het herinneringen oproept aan het showblok in Love Letters waarin Linda zong en danste, zo’n 25 jaar geleden. En ook een beetje aan de Sterrenplaybackshow van Henny Huisman, waarin ze destijds weergaloos was als Pat ‘Love is a battlefield’ Benatar.

Maar het is nou ook weer geen format waartegen NPO 1 bij voorbaat kansloos is. Er zitten genoeg zapmomenten in, bijvoorbeeld zodra de balzak omgaat bij Jeroen en Ruben. Circus Gerschtanowitz op SBS 6 is al helemaal geen alternatief. Maar wat biedt NPO 1? Afgelopen weken Het Beste Brein van Nederland, en sinds zaterdag Sorry voor Alles, een verborgen camerashow met Jan Smit.

poll

Blijf jij na het vertrek van Evers naar 538 luisteren?

Blijf jij na het vertrek van Evers naar 538 luisteren?

  • Ja, Frank Dane is een waardige opvolger (35%)
  • Nee, ik stap over naar een andere radiozender (65%)
1017 stemmen