Volledig scherm
Militairen zoeken naar de vermiste Anne Faber. (Inzet verdachte Michael P.) © Koen Laureij/Facebook

Verdachte in zaak Anne Faber vandaag voorgeleid aan raadkamer

Michael P., de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning en dood van Anne Faber, moet vandaag voor de raadkamer komen. Dan wordt duidelijk of hij nog langer in voorarrest blijft. De raadkamer kan zijn voorarrest met 90 dagen verlengen.

Na een vermissing van bijna twee weken werd de 25-jarige Anne uit Utrecht gevonden in een bosgebied bij Zeewolde. De politie vond haar nadat P. had verteld waar zij gevonden kon worden. De 27-jarige P. werd vorige week maandag op het terrein van de forensisch-psychiatrische kliniek van Altrecht Aventurijn in Den Dolder aangehouden, nadat zijn dna werd aangetroffen op gevonden kleding van Anne.

P. zat in de kliniek in het kader van een resocialisatietraject, nadat hij tot twaalf jaar cel werd veroordeeld in verband met een tweevoudige gewelddadige verkrachting. Onder dreiging van een imitatiewapen verkrachtte hij twee minderjarige meisjes. Ook pleegde hij een aantal gewelddadige berovingen. Bij Aventurijn bleek P. flink wat vrijheden te kennen. Hij kon als medewerker van de groendienst in- en uitlopen en kon onbegeleid naar familiefeestjes.

Vooralsnog zit P. in volledige beperking, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Ook de politie is daarom terughoudend in de communicatie over het onderzoek naar de dood van Anne.

  1. Hobbyduiker maakt unieke beelden van levende octopus in Noordzee
    Video

    Hobbydui­ker maakt unieke beelden van levende octopus in Noordzee

    Hij wist meteen dat het een bijzondere ontdekking was maar dat het zó speciaal zou zijn daar kan Mark Barto (50) uit Leiderdorp nog altijd niet bij. De hobbyduiker spotte afgelopen weekend een inktvisachtige voor de kust bij Callantsoog, maakte opnames van het beest en stelde later tot zijn grote verrassing vast dat hij er als eerste in Nederland in was geslaagd een kleine achtarmige octopus te fotograferen en filmen.