Volledig scherm
PREMIUM
Jerry Goossens. © Marco de Swart

Zou het beest in Michael P. getemd zijn als hij nog vijf jaar had gezeten?

Zou Anne Faber nog hebben geleefd als Michael P. zijn volledige gevangenisstraf had uitgezeten? De vraag stellen is hem beantwoorden.

 P. werd in hoger beroep tot twaalf jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de verkrachting van twee minderjarige meisjes, maar mocht na zeven jaar brommen al naar Den Dolder om daar onbelemmerd 'in de samenleving te re-integreren'. Voorwaardelijke invrijheidsstelling wegens 'goed gedrag', met aftrek van voorarrest. Zo gaat het standaard bij alle Nederlandse gedetineerden. Als P. nog vijf jaar in de lik had gezeten, zou Anne Faber op die fatale avond alleen een nat pak hebben opgelopen.

  1. Lisa verloor haar ouders bij de MH17-ramp: ‘Ik haal kracht uit liefdevolle herinneringen’
    indebuurt

    Lisa verloor haar ouders bij de MH17-ramp: ‘Ik haal kracht uit liefdevol­le herinnerin­gen’

    17 juli 2014: de dag waarop een vliegtuig met 298 mensen werd neergeschoten boven een conflictgebied in Oekraïne. Een gitzwarte bladzijde in de Nederlandse geschiedenis, want het overgrote deel van de passagiers was Nederlands. Voor de Utrechtse Lisa Kroon kwam deze gruwelijke gebeurtenis heel dichtbij: haar ouders waren aan boord van het vliegtuig. Met Het Herinneringsboek en de website licht-puntjes.nl hoopt Kroon nu - vier jaar later - troost te bieden aan mensen die ook een dierbare zijn verloren.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht