Volledig scherm
Novak Djokovic. © AFP

Djokovic draagt titel op aan vrouw en zoontjes: ‘Dit is ongelooflijk’

Novak Djokovic is de eerste tennisser die zeven keer de Australian Open heeft gewonnen. In de finale in Melbourne versloeg de Servische nummer één van de wereld de Spanjaard Rafael Nadal. Djokovic dicteerde en snelde naar de zege in drie sets: 6-3 6-2 6-3. Na 2008, 2011, 2012, 2013, 2015 en 2016 staat op de trofee bij het jaartal 2019 nu ook de naam Djokovic.

Volledig scherm
Novak Djokovic. © Getty Images

Djokovic was in de wolken, nadat hij de Norman Brookes Challenge Cup in ontvangst had mogen nemen uit handen van Ivan Lendl. ,,Twaalf maanden geleden ging ik onder het mes. Nu sta ik hier met drie Grand Slam-titels op rij (Wimbledon, US Open en Australian Open, red). Dat is ongelooflijk! Ik hoop dat mijn vrouw en zoontjes hebben gekeken, dat hebben ze ten minste beloofd... Deze trofee deel ik vooral met hen. Ook zij hebben veel opgeofferd om mijn dromen te verwezenlijken.”


Rafael Nadal: ,,Ik moet Novak feliciteren. Niet alleen voor zijn zevende zege in Melbourne, maar vooral ook voor het verbazingwekkende niveau dat je deze weken liet zien. Ik ben best emotioneel. Ik had vandaag gewoon geen goede dag, maar als je weet waar ik het laatste jaar vandaan kom, ben ik eigenlijk best blij met deze schaal. Ik ga de komende maanden hard aan de slag om nóg beter te worden.”

Volledig scherm
Rafael Nadal. © REUTERS