Volledig scherm
Een van de mobiele camera’s die op de kruising tussen de Oosthoef en de Plaswijckweg in Gouda zijn gehangen, in strijd tegen de autobranden. © Ricardo Ernst

Camera’s op ‘strategische plekken’ in strijd tegen reeks autobranden in Gouda

In de strijd tegen de reeks autobranden in Gouda staan diverse uitvalswegen in Plaswijck sinds vandaag onder mobiel cameratoezicht. Dat gebeurt op verzoek van de politie. De vier camera’s hangen er tot en met vrijdag 5 juli.

Volgens de gemeente Gouda waken de camera’s op ‘strategische punten’ in het gebied waar veel autobranden hebben plaatsgevonden. De plaatsing is vooralsnog voor circa een maand.

De plekken waar de camera’s hangen, bepaalde de gemeente in overleg met de politie. Het gaat om het kruispunt van de Burgemeester van Reenensingel met de Ridder van Catsweg, het kruispunt van de Burgemeester van Reenensingel met de Plaswijckweg, de splitsing van de Ridder van Catsweg met de Plaswijckweg en de kruising van de Plaswijckweg met de Oosthoef. Waarom de camera’s hier zijn opgehangen, wil de politie ‘in verband met het lopende onderzoek’ niet zeggen. 

De beelden worden volgens een gemeentewoordvoerder deels live uitgekeken in het Huis van de Stad. De opnames worden ook opgeslagen zodat de politie ze later kan bekijken als dat nodig is. Volgens de gemeente worden de vier extra camera’s tijdelijk toegevoegd aan het totaal van 98 dat al in Gouda hangt en voor het reguliere cameratoezicht zorgt.

Opgeschrikt

Sinds 3 mei wordt Gouda opgeschrikt door een reeks van 24 autobranden in de nachtelijke uren en verspreid door de stad. Om een einde te maken aan de branden surveilleren agenten en handhavers extra. Ook heeft de politie in de getroffen wijken de bevoegdheid om preventief te fouilleren. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda