Volledig scherm
Autobrand aan de Oosthoef. © Ricardo Ernst

Derde termijn voor preventief fouilleren in strijd tegen autobranden in Gouda

Voor preventief fouilleren op voorwerpen om brand mee te stichten is nog altijd voldoende aanleiding. Ook al gingen de afgelopen nachten geen auto’s in vlammen op. Dat vindt burgemeester Mirjam Salet. Agenten mogen daarom tot woensdag 12 juni Gouwenaars in diverse wijken vragen om hun zakken te legen.

De politie heeft nog geen verdachte aangehouden voor de branden. Daarom is de kans reëel dat de serie autobranden nog niet ten einde is, volgens Salet. Handhavers van Stadstoezicht en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) in opleiding gaan vanaf vannacht ook de straat op om te surveilleren.

Volgens Salet is het Goudse politieteam ‘erg geholpen’ met de mogelijkheid om binnen de aangewezen zones preventief te fouilleren. Dat mag alleen op de plekken die zijn aangewezen als risicoveiligheidsgebied, omdat auto’s daar afbrandden. De aangewezen gebieden zijn de zuidwesthoek van Bloemendaal, de zuidwesthoek van Goverwelle (Middenmolenlaan en omgeving), Heesterbuurt, Korte Akkeren, Kort Haarlem en Oosterwei.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda