Volledig scherm
De auto van Gouwenaar Jo Alphenaar (77) brandde in de nacht van vorige week dinsdag op woensdag volledig uit aan de Pijnboomweg © Josh Walet

Door autobrand gedupeerde Jo (77): ‘Ze mogen van mij een echte straf krijgen’

Gouwenaar Jo Alphenaar (77) is een week nadat zijn Opel Karl volledig in de as werd gelegd nog ‘niets opgeschoten’. ,,Ik heb allerlei papieren opgestuurd over de auto, maar ik heb nog niets van de politie gehoord”, zegt Alphenaar. 

,,De auto staat nog in Den Haag voor sporenonderzoek. Het is wachten totdat de politie de auto vrijgeeft, pas dan kan de expert van de verzekering aan de slag op weer een andere locatie. Ik heb begrepen dat de auto eerst nog moet worden getaxeerd: dat begrijp ik niet, want hij was helemaal uitgebrand.”

Alphenaar, die nog maar zo’n drieduizend kilometer met de één jaar oude auto heeft gereden, is flink gedupeerd door de brand. Niet alleen omdat hij verwacht ‘geld bij te moeten leggen’ na het uitkeren door de verzekering, maar ook omdat hij samen met zijn vrouw ‘geen kant op kan’. 

,,Elk jaar gaan we met Pinksteren naar de camping. Dat kunnen we wel vergeten. Ik denk dat ze de daders nooit pakken. Maar als dat wel gebeurt, dan mogen ze van mij een echte straf krijgen. En dan geen werkstraf van veertig uur. Maar ik verwacht er niets van. Als ik mijn auto met het wiel op de stoep zet, krijg ik een dikkere bekeuring dan zij.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda