Volledig scherm
De op 12 mei uitgebrande auto van Marian Eisden © AS Media

Inzamelingsactie voor buurtmoeder Marian nadat haar auto in brand werd gestoken

Bezoekers van buurtcentrum De Walvis in de wijk Korte Akkeren in Gouda hebben voor vrijwilliger Marian Eisden een inzamelingsactie opgezet. De auto van Eisden brandde op 12 mei compleet uit in de Walvisstraat. ,,De liefde die ik nu krijg is fantastisch", zegt ze. 

Eisden is de vijfde gedupeerde  in de reeks van autobranden. Die nacht vloog haar bank, op straat gezet voor het grof vuil, in de brand. De vlammen sloegen over naar twee auto's, waaronder haar eigen wagen. Op het moment van de brandstichting was ze net bezig met koken. ,,Ik was bezig met voorbereiding voor een maaltijd voor honderd personen, toen ik ineens hoge vlammen zag. Ik rende naar buiten, maar er was niet meer aan te doen”, zei ze toen.

Buurtmoeder

Eisden is een actieve vrijwilliger in de Korte Akkeren en staat bekend als ‘buurtmoeder'. Wijkbewoners spraken er schande van dat juist haar auto in vlammen is opgegaan. Een inzameling kon daarom niet uitblijven. ,,Ze verkopen taartjes en hebben via Facebook opgeroepen om geld te doneren. Gewoon wat de mensen kunnen missen. Die auto is dan niet meer belangrijk: geweldig dat de mensen zo betrokken zijn bij mij", besluit Eisden die eind deze week met het opgehaalde bedrag een andere auto hoopt te kopen. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Gouda