Volledig scherm
x © Remco F. Gerritsen

Weer drie autobranden in Gouda, ook in ‘fouilleergebieden’ Oosterwei en Bloemendaal

UpdateIn Gouda zijn vannacht weer drie auto's in brand gevlogen. Dat gebeurde aan de Boelhouwerstraat in Oosterwei, de Veenenburg in Bloemendaal en het Snuifmolenerf tegen Goverwelle aan. De teller staat nu op 23 autobranden sinds 3 mei. Een woordvoerder van de politie zegt uit te gaan van opzet.

Een auto aan de Boelhouwerstraat vatte rond 00.25 uur vlam, ongeveer ter hoogte van het punt waar de Boelhouwerstraat met de Van Roijenstraat kruist. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto uitbrandde. Kort erna vloog een auto aan de Veenenburg in Bloemendaal in brand.

De derde brand, waarbij een auto aan de Snuifmolenerf rond 05.00 uur vlam vatte, vond buiten zo’n zone plaats. Die auto is niet uitgebrand.

Risicowijken

De maatregel om preventief te gaan fouilleren lijkt daarmee nog weinig vruchten af te werpen. Na de zoveelste autobrand in de stad kondigde burgemeester Mirjam Salet aan om in een aantal wijken preventief te gaan fouilleren op spullen waarmee brand kan worden gesticht. Tot die ‘risicowijken’ behoren ook Oosterwei en Bloemendaal. 

Agenten controleren elke avond van 22.30 uur tot 04.00 uur op bijvoorbeeld brandbare en brandversnellende vloeistoffen, brandlonten, aanmaakblokjes en brandontstekers, zoals sigarettenaanstekers, lucifers en gasaanstekers. Die maatregel, in het leven geroepen nadat uitgebreid politieonderzoek, extra surveillance en buurtwachten niet het gewenste effect opleverden, geldt tot woensdag 29 mei 04.00 uur. 

Burgemeester Mirjam Salet vorige week over het preventief fouilleren: 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda