Volledig scherm
Waarnemend burgemeester Mirjam Salet van Gouda © Pim Mul

Zone voor preventief fouilleren in Gouda niet uitgebreid

De twintigste autobrand in Gouda is geen aanleiding om de zone voor preventief fouilleren in de stad uit te breiden. De brand vannacht aan de Dreef viel buiten het door de gemeente aangemerkte risicogebied.

In de strijd tegen de autobranden besloot burgemeester Mirjam Salet gisteren dat de politie preventief mag fouilleren in een aantal wijken in de stad. De maatregel ging gisternacht in en geldt voor delen van de wijken Korte Akkeren, Kort Haarlem, Bloemendaal, Plaswijck en Oosterwei.

Volgens de gemeente was het geen optie om niet te melden in welke delen van Gouda er wel en niet preventief wordt gefouilleerd. ,,De maatregel preventief fouilleren grijpt in op de privacy van mensen en het is juridisch daarom noodzakelijk om openbaar te maken voor welke gebieden dat geldt”, laat een voorlichter weten.

Toch werd vannacht opnieuw een auto in brand gestoken. De autobrand nabij de Driestar en het Groene Hart ziekenhuis stond geparkeerd in de wijk Bloemendaal, maar buiten de fouilleerzone. Desondanks wordt de zone niet uitgebreid. ,,De maatregel preventief fouilleren is een hele zware maatregel die sinds gisternacht van kracht is gegaan in die wijken waar eerder diverse branden hebben plaatsgevonden”, legt een gemeentewoordvoerder uit. ,,Dinsdagnacht eindigt de maatregel en zal bekeken worden of en welk vervolg er aan deze maatregel wordt gegeven.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda