Volledig scherm
In de nacht van zondag op maandag is in Waddinxveen een personenauto in brand gestoken. © AS Media

Buurtbewoners Waddinxveen: in brand gestoken auto ‘verstopt’, maar eigenaar komt er al jaren

updateDe zwarte Ford Fiësta die vannacht om 02.45 uur aan de Eksterdreef in Waddinxveen met opzet in brand is gestoken, was vermoedelijk ‘verstopt’ in de woonwijk Zuidplas. Dat denken bewoners van de buurt van de flat bij de Dreef. Volgens de eigenaar van de auto is daar geen sprake van.

Dat de personenauto er niet thuishoorde, hadden omwonenden al gauw in de gaten. ,,De eigenaar woont hier niet, dus waarschijnlijk heeft hij zijn auto bij ons voor de deur verstopt”, noemt automonteur Gaaiko van Kampen als één van de mogelijkheden.

Van Kampen: ,,Maar niet goed genoeg dus. Waarschijnlijk dat iemand naar hem op zoek was. Ik zou hem dan ergens anders hebben verstopt”, voegt hij daaraan toe, terwijl de politie maandagmorgen in de flat nog huis aan huis aanbelt voor een buurtonderzoek.

Van Kampen was wakker geworden van de autobrand en heeft die met de brandblusser uit zijn eigen pickup-auto snel geblust. ,,De auto van een jaar of zes oud stond er zondag al met diverse lek gestoken banden”, vertelt Van Kampen.

De eigenaar van de Ford nam vandaag contact op met de redactie van AD Groene Hart en wist te vertellen dat er van ‘verstoppen’ geen sprake is. ,,Ik kom daar al jaren met regelmaat.’’ De auto zou daar neer zijn gezet omdat er aan de overkant geen plek meer was. Daar zou een vriend wonen. ,,Erg vervelend dat één buurtbewoner de auto niet herkent en dan zulke suggesties maakt. Bovendien is de auto vier jaar oud, niet zes jaar.’’

Jerrycan

,,Het is geen auto van iemand uit de straat”, denkt ook buurman Ben die eveneens tegenover de parkeerplaats van de grotendeels uitgebrande auto woont. ,,Bijna niemand uit de flat kwam overigens vannacht naar de brand kijken. Dat viel wel op.”

Quote

Bijna niemand uit de flat kwam vannacht naar de brand kijken. Dat viel wel op

Buurman Ben

,,Ik werd wakker van de knallen en zag door het raam dat er een auto in de fik stond”, vertelt hij nog. ,,Toen ik mij had aangekleed en naar buiten ging was het vuur al geblust. De buurman had dat gedaan met de brandblusser uit zijn eigen auto die er vlak naast stond geparkeerd.”

Na de brand heeft de politie de auto, waarin ook een baksteen werd aangetroffen, voor nader onderzoek weggesleept. Daarnaast lag nog een jerrycannetje, dat ook vlam had gevat. Twee zwarte plekken op de parkeerplaats herinneren daar nog aan.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda